dissabte, 26 d’octubre del 2013

SANT GALDERIC ARRIBA AMB MÉS FORÇA QUE MAI

La Festa de Sant Galderic va arribar aquest any a Graugés en un dia ple d’activitats en què va predominar l’ambient festiu i la participació de tots els veïns del poble.

Arreu de Catalunya es celebren festes tradicionals en honor a Sant Galderic, màrtir de l’església cristiana i patró dels pagesos catalans. Un dels casos és  Graugés on el passat 20 d’octubre es va celebrar la Festa de Sant Galderic. El petit nucli, que forma part del municipi d’Avià, es troba en una zona eminentment agrícola i ramadera. És per aquest motiu, que anualment pels volts d’aquesta data els veïns celebren la festa en honor del Sant.
Al llarg del dia es van dur a terme activitats al gust de tothom. De bon matí, es va celebrar la Missa a l’església de Graugés,  cantada per la coral Santa Maria d’Avià. Tot seguit, l'associació de veïns va preparar el tradicional esmorzar de coca i xocolata, on grans i petits van disfrutar de valent.
Al migdia tots els veïns es van reunir al Local Social i Cultural de Graugés per fer el dinar de germanor,  on els assistents van disfrutar d'una arrossada popular. L’assistència va ser molt bona i es van acabar aplegant unes 70 persones.
Al finalitzar el dinar, la Berguedana de Folcklore Total va acabar d’amanitzar la festa amb un concert i ball que va tenir lloc al mateix local del poble.
Fotografia del moment del ball al Local Social i Cultural de Graugés.
Fotografia de Cristina Prat





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada