dilluns, 11 de novembre del 2013

ELS ACTES DEL PUBILLATGE I EL CORRELLENGUA COMENCEN EL PROPER CAP DE SETMANA A AVIÀ

Avià omple els seus carrers de tradició i cultura, amb la celebració del Correllengua i el Pubillatge. La jornada pretén ser una aposta lúdica, participativa i transversal on tota la comarca gaudeixi dels actes preparats per aquests propers dos dies.

El divendres 15 de novembre, aprofitant els actes que s’organitzaran arreu dels Països Catalans, Avià celebrarà el tradicional Correllengua dedicat enguany a recordar la figura de Miquel Martí i Pol, del qual es commemora el desè aniversari de la seva mort. Sota el títol “El català en perill: conflicte lingüístic a les aules del països catalans” es desenvoluparà la xarrada i l’exposició del poeta de Roda de Ter. Neus Tur, Portaveu del Comitè de Solidaritat amb el Col·lectiu Docent de les Illes i Joan Carles Clemente, delegat del sindicat de treballadors de l’ensenyament al Berguedà seran els ponents i conductors de l’acte. El dia clourà amb el Concert a càrrec del cantautor Miquel del Roig, que transmet al públic el seu sentiment d’injustícia d’una forma planera, senzilla i divertida.
Els actes s’intensifiquen el dissabte dia 16, amb un matinal de jocs infantils pels més petits del poble. A la tarda, a la Plaça de l’Ateneu, hi haurà les actuacions dels Bastoners de Berga i els Falcons de Barcelona, seguits per la Cercavila dels Gegants i Grallers del poble. Els diables Esclata Aglans d’Avià seran els encarregats de guarnir amb foc, llum i petards la festa.
A continuació, tindrà lloc l’acte central del Pubillatge 2013 on el fadrí, l’hereu, la pubilla i les dames d’honor de l'any 2012, passaran la banda als nous escollits. La festa continuarà amb el concert del grup Canvi de Plans i l’esperada actuació de Els Catarres. Els d’Aiguafreda faran vibrar als assistents amb les seves melodies enganxoses fins ben entrada la matinada, moment en que es donarà per acabada la festa avianesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada